Van deze kledingfoutjes oog je een stuk ouder

De juiste kleding, in de goede kleur en passend bij je lichaamsvormen, geeft je net dat beetje extra. Het tegenovergestelde is jammer genoeg ook waar: sommige kledingstukken laten je ouder lijken. Zeven tips.

Niet de juiste kleur dragen

Als je kleding draagt die niet matcht met de kleuren van je huid, haar en ogen, kan dat ervoor zorgen dat je grauw en vermoeid oogt. Kleuren die daar juist wél bij passen, laten je frisser en jeugdiger ogen. Hoe kom je erachter welke kleuren je staan? Doe bijvoorbeeld deze spiegeltruc waarbij je kleding als een sjaal voorhoudt, zodat je meteen ziet wat je wel en niet (meer) staat. Handig om af en toe te doen, want naarmate je ouder wordt, verandert ook de kleur van je gelaat en je haar. Je haar wordt bijvoorbeeld grijs en je huid kan valer worden. Dat heeft invloed op de kleuren die je al dan niet staan.

Kijk uit met zwart

Zwart is perfect om wat extra’s pondjes te verhullen en de kleur is geschikt voor veel verschillende gelegenheden. Maar als je ouder wordt, kan zwart een sterk contrast vormen en de nadruk leggen op rimpeltjes en donkere randen onder je ogen en kin. Fan van zwart? Draag er een sjaal of ketting in een heldere kleur bij.

Laat jezelf zien

We doen het allemaal weleens: jezelf lekker verstoppen in een wijde trui of colbertje. Maar juist als je op die manier je heupen, armen of buikje probeert te verbergen, oog je zwaarder. Als je een kledingstuk draagt dat je lichaamsvorm beter volgt, een jasje dat wat getailleerder is en niet te lang, krijg je een mooier en slanker silhouet.

Ga voor kwaliteit

Kleding die niet goed zit haalt niet het beste in je naar boven. Ga voor kwaliteit en draag kleding van mooie stoffen en met een goede pasvorm. Dat geldt vooral voor je basisgarderobe; kies bijvoorbeeld voor een mooi jasje dat aansluit op de schouders, taillen en heupen, een nette blouse van mooi materiaal en een goed passende trenchcoat. Het zit beter en oogt jeugdiger.

Als je bh maar goed zit

Een bh die goed zit, zorgt voor een beter silhouet en je kleding zit automatisch beter. Koop regelmatig een nieuwe bh, investeer in kwaliteit en ga voor een goede pasvorm. Laat je goed adviseren over de maat. Stel de bandjes regelmatig bij, voor de juiste ondersteuning.

De lengte van je rok

Er komt een moment dat de lengte van je rok ertoe gaat doen. Als je hem te kort draagt, kan het geforceerd jeugdig overkomen, maar draag je hem te lang, dan kun je er juist te ouwelijk uitzien. Wat is dan de goede lengte? Met deze tip, die we vonden op oprah.com, kies je de roklengte die het best bij je past: ga voor de spiegel staan en kijk naar het slankste gedeelte van je knieën. Is dat er precies boven, in het midden of net eronder? Dat is waar de zoom van je rok moet komen.

Slimme haartip

Ook een verkeerde keuze van je haarkleur kan je ouder doen lijken. Zo kunnen donkerder tinten je gezicht harder doen lijken en gezichtstrekken extra accentueren.

Bron: margriet.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *