‘Ik vind een witte legging JUIST HARTSTIKKE MOOI’

Volgens kenners is het vandaag Rokjesdag, de vrolijkste dag van het jaar. Overal duiken ze opeens op – meisjes en vrouwen, jong en oud – in rokjes en jurkjes. Overal blote benen, in de stad, in de trein of fietsend tussen auto’s door. Als vrouwen nog durven tenminste, want de vrouwenkledingmaffia roert zich weer behoorlijk.

Rokjes zijn te bloot (laten we het dus maar niet over bikini’s hebben, dat is ook wat vroeg) en nu moet zelfs de legging het ontgelden. Het is van de zotte.

KLEDINGSTUKKEN

Ik vraag het me al af zolang ik mij kan herinneren: ‘Waarom wordt er zo moeilijk gedaan over kledingstukken die laten zien hoe lang je benen zijn, hoe rond (of juist niet) je borsten zijn of hoe welke vrouwelijke lijn dan ook loopt?’

Van het weekend hoorde ik een groepje jongens roepen naar een meisje met een (nog best net) rokje dat ze eruit zag als een slet. Wie verzint die onzin? Geloof het niet, trap er niet in!

VROUWENLIJVEN

Het is juist zo’n feest om naar al die kokette dansende stukjes stof en de vrouwenlijven die erin zitten te kijken. Maar ook de legging (vooral de witte) moet het nu ontgelden. Terwijl ik, en vele mannen met mij dat weet ik zeker, hem juist hartstikke mooi vinden!

‘Nee, nee, nee’ heeft de leggingpolitie bepaald. ‘Leggings zijn te strak, niet flatteus en ze laten teveel zien om in het openbaar gedragen te worden.’ Maar waarom-waarom-waarom moet iedereen zich toch altijd zo vreselijk bemoeien met wat een ander fijn vindt om aan te trekken. En of die ander wel of niet iets aan de verbeelding overlaat?

EEN COMPLIMENT

Iets dat afwijkt van jouw smaak, van wat jij zelf zou durven? Nou en? Geef zo iemand juist een compliment, laat iedereen in haar waarde. Kijk eens met andere ogen en probeer te waarderen in plaats van te kleineren.

Respect is het toverwoord. Maak elkaar niet gek met moralistische opmerkingen op straat of op social media, ingegeven door welke godsdienst of moraal dan ook. Vrouwen van Nederland en ver daarbuiten, bepaal zelf wat je wel of niet draagt.

WEES VROUW

Doe je ding, voel je vrij. Dit is jouw leven en van niemand anders. Hoe je er ook uit ziet en hoe de vorm van jouw lijf ook is, je bent prachtig (echt!!!). En je hoeft je niks aan te trekken van wat anderen vinden of zeggen. Gisteren niet, vandaag niet, nooit niet!

Wees vrouw, voel je vrouw en trek aan wat jij leuk vindt. Wat een ander ook mag zeggen. Vergeet niet dat ondanks het feit dat negatieve opmerkingen altijd langer en luider blijven hangen, er ook heel veel mensen zijn die je wel mooi, aantrekkelijk en/of waardevol vinden.

Bron: vrouw.nl
Lees meer>>

Vraag hier een gratis modecheque aan!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *